Съдийска комисия  | Комисия ДЮШ | Библиотека |  Контакти БФШ info@bulchess.com

BFSH TAB2

МАРТИН ПЕТРОВ – ЕДНОЛИЧЕН ПОБЕДИТЕЛ В ПЕРНИК 2021

МАРТИН ПЕТРОВ – ЕДНОЛИЧЕН ПОБЕДИТЕЛ В ПЕРНИК 2021

Pernik001Звезден състав се събра този уикенд в Перник! 120 състезатели се включиха в надпревара за наградите на Открития международен турнир по шахмат „Перник 2021”. Състезанието се проведе в Двореца на културата по инициатива на Васил Антонов, която намери подкрепа в лицето на Община Перник и нейния кмет Станислав Владимиров, както и на народния представител Любомир Бонев и други спонсори.
 
Шахматисти от 5 шахматни федерации и над 25 клуба премериха сили в двата състезателни дни за наградите от 3500 лева. Гаранция за качество и борбеност бе участието на имена като гросмайстор Кирил Георгиев, гросмайстор Радослав Димитров, настоящите шампиони на страната Мартин Петров и Белослава Кръстева, легендата на родния шахмат Евгени Ерменков, гросмайстор Владимир Димитров, Нургюл Салимова, както и повечето шампиони на страната за юноши и девойки.
Макар зрители да не се допускаха поради противоепидемични мерки, турнирът се превърна в сериозна битка за отличията.
По покана на Станислав Владимиров специален гост на откриването бе министърът на финансите Кирил Ананиев. Топло приветствие отправи той към многобройните почитатели на древната игра. Обеща на призьорите визита при министър-председателя, за да може лично да се запознае с техните успехи. Участниците аплодираха министър Ананиев, а организаторите му подариха луксозен шахматен комплект. В своето приветствие Васил Антонов изтъкна позитивното, приятелско отношение към шахмата, което е намерил в Перник. Откривайки състезанието, кметът гарантира, че първото издание ще бъде последвано от нови, за да се възроди силната традиция, която Перник има в този спорт. Символичен първи ход министър Ананиев премести в партията на рейтинг-фаворита гм Кирил Георгиев, а кметът Владимиров - в тази на гм Радослав Димитров.
 
След първия игрови ден класирането оглавиха четирима състезатели. Битката остана оспорвана до самия й край, като не липсваха изненади още от първия кръг. Феърплеят съпътстваше всички партии от състезанието, а приятната изненада в началото на втория ден бяха двете шахматни торти - подарък за председателя на местния шахматен клуб „Юри Бендерев – 1912“ и за успешен шахматен дебют на състезател, осигурени от народния представител Любомир Бонев. Достоен завършек на драматичната борба бе последната партия от последния, седми кръг на първа маса. В нея шампионът на България Мартин Петров успя да надделее над опитния международен майстор Сашо Николов. По този начин той завоюва купата на победител в турнира еднолично с резултат от 6,5 точки. Второто място остана за сочения за фаворит Кирил Георгиев, а Николов се класира трети. Купата при жените стана притежание на гросмайстор Нургюл Салимова - с равен брой точки с третия в генералното класиране.
 
Награждаването бе озарено от много детски усмивки. Отличия бяха раздадени освен в генералното класиране и в различни възрастови категории - за деца, за юноши, за сеньори и за местни състезатели от град Перник. Те бяха връчени от домакина Станислав Владимиров и от депутатите Васил Антонов, Любомир Бонев и Стоян Мирчев. Кметът благодари на Васил Антонов и на всички участници, спонсори и деятели, с чиито съвместни усилия бе сътворен този прекрасен шахматен празник.
 
Завърши "САМОКОВ 2020"
Завърши "САМОКОВ 2020"
Шампионът на България Мартин Петров стана едноличен победител в Открития турнир по ускорен шах “Самоков 2020”. Само на половин точка от него остана рейтинг-фаворитът Радослав Димитров. Сензационно, но напълно заслужено третото място зае 13-годишният Константин Георгиев. Най-добро представяне сред жените показа Светла Йорданова, а от ветераните с приз бяха отличени Цецко Тодоров, Огнян Стойчев и Коста Ангелов. В юношеските категории отличия завоюваха: Симеон Тодев (до 12 г.), Александър Ташев (до 14 г.) и Надя Тончева (до 16 г.).
Турнирът бе тържествено закрит от кмета на Община Самоков Владимир Георгиев и народният представител Радослав Стойчев, които връчиха купата на победителя и наградите на призьорите.
 
ТОПАЛОВ ПОБЕДИ ДОМИНГЕС  - 25.5:22.5

Топалов победи Домингес  - 25.5:22.5

TopalovВ демонстративен мач по ускорен шахмат и блиц в рамките на Champions Showdown, провел се от 20 до 24 февруари в Сейнт Луис (САЩ), най-великият български шахматист демонстрира класата си. Макар и трудно, той успя в много оспорван мач да надделее над състезаващия се отскоро за САЩ гросмайстор Домингес Перес. За победата си Топалов получи чек за 36000 долара. От 31 март той ще вземе участие в 6-ия Мемориал Гашимов, където ще участва и световният шампион Магнус Карлсен.

 

 

 

"САМОКОВ" 2020 - Шахматен турнир в полите на Рила

Самоков 2020 - Шахматен турнир в полите на Рила

Chess Samokov 3Днес в Самоков бе даден старт на силен турнир по ускорен шахмат Самоков 2020. Черно-бялата магия привлече 77 състезатели, които в седем кръга ще премерят сили за купата и многобройните награди, осигурени от организаторите.

Символичен първи ход на гросмайсторските дъски преместиха Владимир Георгиев – кмет на Община Самоков, и народният представител Радослав Стойчев. В приветствието си към участниците г-н Георгиев изказа благодарности за включването им в тази надпревара. Той подчерта, че стремежът на Община Самоков за развитие на този прекрасен спорт е получил искрена подкрепа от народните представители Васил Антонов и Радослав Стойчев. Радослав Димитров, Петър Дренчев, както и настоящият шампион на страната Мартин Петров са сред фаворитите, а победителят ще стане известен утре, когато са последните три кръга от турнира. Ускорената контрола е предпоставка за динамична и оспорвана игра, като са възможни и редица изненади. 

ЕИП ЗА УЧЕНИЦИ 2019-МАМАЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ В ЕВРОПЕЙСКОТО ИНДИВИДУАЛНО ПЪРВЕНСТВО ЗА УЧЕНИЦИ 2019, МАМАЯ

girlsОт 30 май до 09 юни 2019 г. в курорта Мамая, Румъния се провежда Европейското индивидуално първенство по шахмат за ученици.

Организатор на първенството – Румънската федерация по шахмат под егидата на Европейския шахматен съюз (ЕШС).

Турнирът се провежда в 4* Amiral – Comandor Complex в Мамая.

Право да участват имат всички шахматисти, представляващи шахматни федерации, които са членки на ФИДЕ и ЕШС, които са в следните възрастови групи: до 7, 9, 11, 13, 15, 17, опън и момичета.  Българските шахматисти имат право да участват, но те трябва индивидуално да подават заявките си за участие чрез секретариата на ЕШС на и-мейл адрес ecu.secretariat@gmail.com и ще се състезават под флага на ЕШС.

Съгласно Правилника на ЕШС (Article B.14.5.1), по време на младежките първенства участниците се настаняват в някой от официалните хотели. Достъпът до игровите зони и мястото на игра ще бъде позволен само на хора, акредитирани от организатора. 

Изискванията към участниците, регламента на провеждане, наградите и друга информация за състезанието може да намерите в приложения линк към регламента на английски език.

Моля, запознайте се по-подробно с предлаганите от организатора официални хотели. Освен настаняване в 4* Amiral – Comandor Complex, организаторът предлага настаняване и в 2* хотел.

Крайният срок за подаване на заявки за регистрация за участие в турнира е 15 април 2019 г.

Всички участници заплащат на организатора такса за участие (ЕШС такса) в размер на 20 евро. Всички участници, треньори и придружаващи лица заплащат и организационна такса в размер на 30 евро.

Таксата за участие, регистрационната такса и сумата за престой трябва да бъдат платени най-късно до 15 април 2019 г. по следната банкова сметка на организатора: Bank Account: ALPHA BANK S.A., ROMANIA

BIC: BUCUROBU

IBAN: RO66 BUCU 1032 2353 4075 8RON for payments in LEU

EURO: RO56 BUCU 1031 2159 5330 8EUR for payments in EURO

ACCOUNT HOLDER: ASOCIATIA CLUB SPORTIV MIND GAMES & EVENTS

BENEFICIARY ADDRESS: STRADA SIRENELOR NR. 35, SECTOR 3, BUCURESTI, ROMANIA, POSTAL CODE 013165

Банковите такси са за сметка на изпращача.

Регламент: https://ecumamaia2019.ro/regulations/

Официален сайт на първенството: https://ecumamaia2019.ro

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИ, КЛУБОВЕ И ТРЕНЬОРИ

  НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ И СЪСТЕЗАТЕЛИ НА ШАХМАТА! 

ПОДАЙТЕ ОНЛАЙН ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПУБЛИКУВАНИ ШАХМАТНИ ТУРНИРИ НА НАШАТА СТРАНИЦА! 

Заявката за участие е индивидуална за всеки състезател и се изпраща директно към организатора на шахматния турнир. Подайте заявка, чрез зеления бутон "ПОДАВАНЕ НА ОНЛАЙН ЗАЯВКА" на страницата на шахматния турнир, като попълните регистрационната форма коректно.

Подробна информация за системата за регистрация

ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР 

  НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ОРГАНИЗАТОРИ НА ШАХМАТНИ ТУРНИРИ!

 За да популяризирате Вашия турнир, може да ни изпратите проспект и информация за него, като попълните и изпратите формата за регистрация на турнир в системата на Bulchess.com или ни го изпратите на 

 info@bulchess.com

Ще бъде публикуван своевременно в нашата система в меню "Предстоящи шахматни турнири" на началната страница и "Календар".

 

  РЕГИСТРАЦИЯ НА ШАХМАТЕН ТУРНИР 

  БЪЛГАРСКИ РЕЙТИНГ

 

Български рейтинг към 01.05.2021 г. КЛАСИЧЕСКИ ШАХМАТ

Изтегли в .xlsx формат
ИЗТЕГЛИ
 

Български рейтинг към 01.05.2021 г. по УСКОРЕН ШАХМАТ

Изтегли в .xlsx формат
ИЗТЕГЛИ
 

Български рейтинг към 01.05.2021 г. по БЛИЦ ШАХМАТ

Изтегли в .xlsx формат
ИЗТЕГЛИ

 

  КАЛЕНДАР НА ПРЕДСТОЯЩИ ТУРНИРИ

ПОДАЙТЕ ОНЛАЙН ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБРАН ОТ ВАС ШАХМАТЕН ТУРНИР!

Заявката за участие е индивидуална за всеки състезател и се изпраща директно към организатора на шахматния турнир. Подайте заявка чрез зеления бутон "ПОДАВАНЕ НА ОНЛАЙН ЗАЯВКА" на страницата на шахматния турнир, като попълните регистрационната форма коректно. Подробна информация за автоматичната система за регистрация на участник, може да намерите тук
ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР

  ДСК ЗА 2021 г.

Държавен спортен календар за 2021 г.

Преглед в нов прозорец
ПРЕГЛЕД

  ТУРНИРИ ПО ДАТИ

БФШ 1928
 посочи маркираните дати
Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

 

  КАЛЕНДАР НА ТУРНИРИ

Търсене на предстоящи турнири по критерии

Търси по дата или място на провеждане
ТЪРСЕНЕ

 

 

  КЛУБОВЕ

Информация за шахматните клубове към БФШ 1928, структурирани по име, град и председател

Информация по име, населено място и картотекирани играчи
РАЗГЛЕДАЙ

  СТРУКТУРА

Информация за структурата на БФШ 1928, управителен съвет и комисии към федерацията

Информация за членовете на УС и подлежащите комисии към БФШ 1928
ПРОЧЕТИ

  СЪДИИ

Информация лицензираните съдии по шахмат към Българска Федерация по Шахмат 1928

Информация за членовете на СК заплатили членски внос за 2019 г.
РАЗГЛЕДАЙ

 

  ДЮШ към БФШ 1928

Информативен интернет сайт на комисията за развитие на ДЮШ

Страницата е в процес на всекидневно обновяване на информацията
КЪМ САЙТА
 

  БЮЛЕТИН

 

 

Абонирай се за нашия шахматен бюлетин. Бъди информирн за всички предстоящи шахматни събития.

captcha

  СЪДИЙСКА КОМИСИЯ

 

Официална интернет страница на съдийската комисия към БФШ 1928

Отваря се в нов интернет прозорец

 

КЪМ САЙТА
© 2021 Българска федерация по шахмат 1928. Всички права запазени. Designed

БФШ 1928