Съдийска комисия  |   Комисия ДЮШ  |    Контакти БФШ 2022 |    office@bulchess.com | bfchess2022@gmail.com

BFSH 2022 FINAL

СТАРТИРАХА 85-ТО ДЪРЖАВНОТО ИНДИВИДУАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО ШАХМАТ ЗА МЪЖЕ И 70-ЯТ ШАМПИОНАТ ЗА ЖЕНИ

0Стартираха 85-то Държавното индивидуално първенство по шахмат за мъже и 70-ят шампионат за жени
Общо 44 състезатели – 28 при мъжете и 16 при жените, са претендентите за титлата шампион на България по класически шахмат за 2023 година. Първенствата се осъществяват със спонсорството на Palms Bet. Сред участниците са едни от най-силните състезатели като Нургюл Салимова, Ива Виденова-Куляшевич, Белослава Кръстева, Виктория Радева, Надя Тончева, Адриана Николова, Кирил Георгиев, Мартин Петров, Радослав Димитров, Васил Спасов, Момчил Петков и др.
Организатор на събитието е Българска федерация по шахмат 2022.
Шампионатите ще се проведат от днес до 28 януари в столицата в клуб „Black & White“, комплекс Palms Royale Sofia в Grand Hotel Millennium в София.
Първенствата бяха открити от зам.-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, изпълнителния директор на Palms Royal Sofia Ангел Ирибозов и председателя на „Българска федерация по шахмат 2022“ Васил Антонов.
Г-н Васил Антонов откри официално шампионатите, като изтъкна значението на двата най-важни стълба за възстановяване на достойното място на българския шахмат – Министерството на младежта и спорта и спонсорите от Palms Bet. „Добрият синхрон в дейността, както административен, така и финансов, дава възможност да гледаме с оптимизъм напред. Две години държавни индивидуални първенства по класически шахмат за мъже и жени не бяха провеждани. Ето защо това събитие е дългоочаквано от състезателите и любителите на този спорт. Българската федерация по шахмат 2022 успя да ги възобнови. Следващата година е олимпийска за шахмата и ние вярваме, че ще осигурим необходимия бюджет в неколкократно по-голям размер от досегашния.“ – подчерта в изказването си Васил Антонов.
Г-н Петър Георгиев сподели радостта си от бързите стъпки, с които лицензираната федерация възстановява шахматния календар у нас. Той изрази увереност, че състезанията в различните възрастови групи също ще бъдат организирани на много високо ниво. Показателно е, посочи зам.-министърът, че и днес в тези шампионати виждаме редица млади състезатели. „В мое лице и в лицето на министър Лечева вие имате пълна подкрепа в посоката, в която се движите.“
„Шахматът учи на свободен избор, за който носим отговорност за всеки свой ход.“ С тези думи г-н Ангел Ирибозов приветства елита на българския шахмат, като пожела спортсменска игра и успех на всички участници.
Партиите ще могат да се наблюдават както в клуб „Black & White“, така и по интернет, благодарение на онлайн предаване на сайта: Link 
Наградният фонд на Държавното индивидуално първенство е общо 18 500 лева - 10 200 лева за мъжете и 8 300 лева при жените, осигурен от спонсора Palms Bet. Шампионът при мъжете ще заслужи 2500 лева, а при жените – 2000 лева. Победителите в двете надпревари ще получат подпомагане за участие в Европейското първенство в размер на 1000 лева. Заедно със своите подгласници те ще намерят място и в националния отбор на България по класически шахмат. Допълнително таксите към Европейския шахматен съюз за участие на Eвропейското първенство на първите трима в крайното класиране (при мъжете и жените) ще бъдат заплатени от Българската федерация по шахмат 2022.
 

  ВАЖНО ЗА ШАХМАТНИТЕ КЛУБОВЕ

 

 

 

  КЛУБОВЕ

Информация за шахматните клубове към БФШ 2022, структурирани по име, град и председател

Информация по име, населено място и картотекирани играчи
РАЗГЛЕДАЙ

  СТРУКТУРА

Информация за структурата на БФШ 2022, управителен съвет и комисии към федерацията

Информация за членовете на УС и подлежащите комисии към БФШ
ПРОЧЕТИ

  СЪДИИ

Информация лицензираните съдии по шахмат към Българска Федерация по Шахмат 2022

Информация за членовете на СК заплатили членски внос.
РАЗГЛЕДАЙ

 

  БЪЛГАРСКИ РЕЙТИНГ

 

Български рейтинг към 01.01.2023 г. КЛАСИЧЕСКИ ШАХМАТ

Изтегли в .xlsx формат
ИЗТЕГЛИ
 

Български рейтинг към 01.01.2023 г. по УСКОРЕН ШАХМАТ

Изтегли в .xlsx формат
ИЗТЕГЛИ
 

Български рейтинг към 01.01.2023 г. по БЛИЦ ШАХМАТ

Изтегли в .xlsx формат
ИЗТЕГЛИ

 

  КАЛЕНДАР НА ПРЕДСТОЯЩИ ТУРНИРИ

ПОДАЙТЕ ОНЛАЙН ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБРАН ОТ ВАС ШАХМАТЕН ТУРНИР!

Заявката за участие е индивидуална за всеки състезател и се изпраща директно към организатора на шахматния турнир. Подайте заявка чрез зеления бутон "ПОДАВАНЕ НА ОНЛАЙН ЗАЯВКА" на страницата на шахматния турнир, като попълните регистрационната форма коректно. Подробна информация за автоматичната система за регистрация на участник, може да намерите тук
ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИ, КЛУБОВЕ И ТРЕНЬОРИ

  КАРТОТЕКИРАНИ ИГРАЧИ В ШАХМАТНИТЕ КЛУБОВЕ! 

СПИСЪК НА КАРТОТЕКИРАНИ ИГРАЧИ В ШАХМАТНИТЕ КЛУБОВЕ ЗА 2023 година.

С възможност за търсене по клуб.

КАРТОТЕКИРАНИ ИГРАЧИ 

 

  НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ И СЪСТЕЗАТЕЛИ НА ШАХМАТА! 

ПОДАЙТЕ ОНЛАЙН ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПУБЛИКУВАНИ ШАХМАТНИ ТУРНИРИ НА НАШАТА СТРАНИЦА! 

Заявката за участие е индивидуална за всеки състезател и се изпраща директно към организатора на шахматния турнир. Подайте заявка, чрез зеления бутон "ПОДАВАНЕ НА ОНЛАЙН ЗАЯВКА" на страницата на шахматния турнир, като попълните регистрационната форма коректно.

Подробна информация за системата за регистрация

ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР 

 

  ШАХМАТНИТЕ КЛУБОВЕ С ЛИЦЕНЗ ОТ ММС! 

СПИСЪК НА ШАХМАТНИТЕ КЛУБОВЕ С ЛИЦЕНЗ И БЕЗ ТАКЪВ ОТ ММС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

С възможност за търсене по име или друг параметър.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КЛУБОВЕ 

 

  НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ОРГАНИЗАТОРИ НА ШАХМАТНИ ТУРНИРИ!

 За да популяризирате Вашия турнир, може да ни изпратите проспект и информация за него, като попълните и изпратите формата за регистрация на турнир в системата на Bulchess.com или ни го изпратите на 

office@bulchess.com

Ще бъде публикуван своевременно в нашата система в меню "Предстоящи шахматни турнири" на началната страница и "Календар".

 

  РЕГИСТРАЦИЯ НА ШАХМАТЕН ТУРНИР 

  ДЮШ към БФШ 2022

Информативен интернет сайт на комисията за развитие на ДЮШ

Страницата е в процес на всекидневно обновяване на информацията
КЪМ САЙТА
 

  БЮЛЕТИН

 

 

Абонирай се за нашия шахматен бюлетин. Бъди информирн за всички предстоящи шахматни събития.

captcha

  СЪДИЙСКА КОМИСИЯ

 

Официална интернет страница на съдийската комисия към БФШ 2022

Отваря се в нов интернет прозорец

 

КЪМ САЙТА
© 2023 Българска Фдерация по Шахмат 2022. Всички права запазени. Designed By JP.